Αγαπητέ-ή συγγραφέα, αν έχεις καταλήξει στην τελική μορφή του έργου σου, κατοχύρωσέ το. Ένας τρόπος κατοχύρωσης είναι η κατάθεση σε συμβολαιογράφο. Ένας άλλος, πιο απλός τρόπος είναι να το βάλεις σε έναν φάκελο και να το ταχυδρομήσεις συστημένο στον εαυτό σου. Αυτόν τον φάκελο, με τις σφραγίδες του ταχυδρομείου, τον κρατάς σφραγισμένο. Ακόμη και αν απλώς στείλεις το έργο σου με e-mail σε εκδοτικό οίκο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ημερομηνία αποστολής του e-mail ως αποδεικτικό στοιχείο σε πιθανή διαμάχη για την πατρότητα του έργου.

Στέλνεις, λοιπόν, το έργο σου με mail στον Ελκυστή (elkistis.ekdoseis@gmail.com). Το έργο πρέπει να είναι σε μορφή doc, έτσι ώστε να μπορούν τα τμήματα του εκδοτικού οίκου να το χειριστούν. Οπωσδήποτε το κείμενο πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο βιογραφικό και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Η αξιολόγηση του έργου ανατίθεται σε έναν έμπειρο συνεργάτη του Ελκυστή, που έχει γνώσεις επιμέλειας, εμπειρία και αγαπά την ανάγνωση. Η πρόταση του συνεργάτη λαμβάνεται υπόψη από την ομάδα που κάνει τελικά την πρόταση-προσφορά στον δημιουργό. Πολλές φορές προηγείται τηλεφωνική ή δια ζώσης επικοινωνία με τον συγγραφέα για να λυθούν τυχόν απορίες του. Όσο διαρκεί η αξιολόγηση, ο Ελκυστής δε δεσμεύει το έργο και, σεβόμενος την αγωνία του δημιουργού, φροντίζει να απαντά εντός διαστήματος δύο εβδομάδων από την ημερομηνία υποβολής.

Εφόσον κατά τη γνώμη του οίκου το έργο ταιριάζει στις εκδοτικές του προδιαγραφές, υποβάλλεται προσφορά στον δημιουργό ο οποίος οφείλει σε διάστημα συνήθως τριών εβδομάδων να αποφασίσει αν θα δεχτεί τους όρους του συμβολαίου. Εάν παρέλθει η προθεσμία, αυτό δε σημαίνει ότι το έργο απορρίπτεται αλλά ότι θα επαναληφθεί η διαδικασία της αξιολόγησης διότι κάθε προσφορά γίνεται με βάση τα εκδοτικά δεδομένα του αντίστοιχου χρονικού πλαισίου.

Εφόσον επέλθει συμφωνία και υπογραφεί το συμβόλαιο, το έργο εντάσσεται στον προγραμματισμό του εκδοτικού οίκου, με δέσμευση να τυπωθεί το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών.
Ταυτόχρονα το Τμήμα Επικοινωνίας.

Σε κάθε στάδιο έκδοσης του βιβλίου η εμπειρία μας και οι συνεργάτες μας φροντίζουν για την αρτιότητα και επιτυχή έκδοση του βιβλίου.

  • Το Τμήμα Επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου φροντίζει για τη γνωριμία του συγγραφέα με το κοινό, με βάση αρχικά το βιογραφικό του και την περίληψη του έργου. Ακολουθεί παρουσίαση του συγγραφέα και επαφή του με το δίκτυο των συνεργαζόμενων ομάδων ανάγνωσης και κριτικής, έτσι ώστε το κοινό να ενημερωθεί προκαταρκτικά για το βιβλίο. Με την παρουσίαση του εξωφύλλου στο κοινό ξεκινά και η διαφήμιση του βιβλίου.
  • Το Δημιουργικό Τμήμα, αφού διαβάσει το βιβλίο και διαμορφώσει άποψη, κάνει προτάσεις εξωφύλλων και σε συζήτηση με τον συγγραφέα καταλήγει στο τελικό εξώφυλλο.
  • Η Ομάδα Επιμελητών και Διορθωτών μετά από αναλυτική επεξεργασία του έργου και συζήτηση με τον συγγραφέα για τυχόν προβλήματα πλοκής και σύνταξης καταλήγει στο τελικό κείμενο. Ο συγγραφέας το παραλαμβάνει, το μελετά και το εγκρίνει ενώ προσαρμόζεται και το οπισθόφυλλο. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι σε διαρκή επαφή με τον υπεύθυνο της Ομάδας Επιμέλειας για λύση τυχόν αποριών και συζήτηση προτάσεων βελτίωσης του κειμένου.
  • Εκτυπώνονται αντίτυπα προπαραγωγής, τα οποία μοιράζονται στους υπεύθυνους και στον συγγραφέα για να πιστοποιηθεί ότι όλα έγιναν σωστά. Τυχόν λάθη που ανιχνεύονται είτε στο κείμενο είτε στο εικαστικό διορθώνονται. Ακολουθεί η εκτύπωση της πρώτης έκδοσης.
  • Προώθηση του βιβλίου. Το βιβλίο παρουσιάζεται το βιβλίο στο κοινό. Ταυτόχρονα με την αποστολή σε χονδρικές και σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία ξεκινά η αποστολή αντιτύπων στο δίκτυο σύμφωνα με το διαφημιστικό πλάνο για βιβλιοκριτική, κληρώσεις, συνεντεύξεις. Ο συγγραφέας ενημερώνεται ανά μήνα για τον προγραμματισμό των συνεντεύξεών του και την παρουσία του σε εκπομπές δια ζώσης, ενώ γίνεται και ο προγραμματισμός των παρουσιάσεών του ανάλογα με το πρόγραμμα και την εργασία του.

Συνεχίζεται η προγραμματισμένη προβολή του βιβλίου (αναρτήσεις με βίντεο από νέες και παλιές παρουσιάσεις, κριτικές και συνεντεύξεις του συγγραφέα σε νέες ομάδες και ΜΜΕ, παρουσία του συγγραφέα σε θεματικά πάνελ, βραδιές υπογραφών και άλλες δράσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε έργου και συγγραφέα).
Για όσο χρόνο διαρκεί το συμβόλαιο εκτυπώνονται αντίτυπα του βιβλίου και τροφοδοτείται η αγορά. Η φράση “Δυστυχώς, το βιβλίο μου έχει εξαντληθεί” είναι άγνωστη στις Εκδόσεις Ελκυστής.

Δώσε λοιπόν στο έργο σου την ευκαιρία να ταξιδέψει στείλε το στον Ελκυστή και ζήτα μια προσφορά!

Με εκτίμηση

Αχιλλέας Τριαντόγλου

Εκδότης

2314037484

6977853682