Φίλιππος Πισσαλίδης

Ο Φίλιππος Πισσαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου του 1998. Από την ηλικία των επτά ετών είχε την πρώτη του επαφή με τη συγγραφή γράφοντας φανταστικές ιστορίες βασισμένες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια που έπαιζε. Από οκτώ χρονών ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα έχοντας κατακτήσει την τιμητική βαθμίδα της μαύρης ζώνης. Είναι κάτι το οποίο αγαπά πολύ και με βάση αυτό σκηνοθετεί τις σκηνές δράσης στα έργα του. Η συγγραφή σταμάτησε να υπάρχει στη ζωή για μια δεκαετία εξαιτίας μιας τραυματικής εμπειρίας στα οκτώ του χρόνια και ξαναπιάστηκε με αυτή στην ηλικία των δεκαοκτώ μετά την περίοδο των Πανελληνίων.

Έχει σπουδάσει νοσηλευτική και του αρέσει γενικά ο χώρος της Υγείας.

«Ο άνθρωπος είναι σαν μια πόρτα που αν την ανοίξεις βλέπεις ολόκληρο το σύμπαν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πριν τις σπουδές του είχε ήδη δεχτεί τα πρώτα του ερεθίσματα όσον αφορά τον χώρο της Υγείας μέσω της Ψυχολογίας. Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα δικό του ψυχολογικό τεστ, ωστόσο μέχρι τώρα δεν το έχει υποβάλει σε κάποιον ειδικό φορέα για να πιστοποιηθεί. Η Ψυχολογία τον βοήθησε αρκετά όσον αφορά το χτίσιμο των χαρακτήρων και την πλοκή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αντιδράσεις των ηρώων.

Επαγγελματικά ασχολείται με το αντικείμενο των σπουδών του καθώς και με τον κλάδο της διατροφής και της ευεξίας, διότι συνεργάζεται επίσης με μια εταιρεία διατροφής. Δηλώνει ότι είναι όμορφο να κάνει κανείς το χόμπι του επάγγελμα, επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να του δώσει όλη την αγάπη του.

 

Βιβλία του συγγραφέα

Επικοινωνία