Μαρία Μπακάρα

Η συγγραφέας Mary Bakaras (Μαρία Ι. Μπακάρα) είναι φιλόλογος και δασκάλα (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Ειδικεύτηκε στην Αρχαιολογία, αλλά ‘την κέρδισε’ αργότερα η Παιδαγωγική. Ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση του μικρού παιδιού, την ενασχόλησή του με το βιβλίο και την ψυχαγωγία αυτού, από το 2015. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως εκείνη που διοργάνωσε η ίδια στα πλαίσια της Πρακτικής της Άσκησης, για το έτος 2018-2019 στον νομό Ιωαννίνων, στη διοργάνωση του Ioannina Lake Run 2019, με θέμα: «Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη λίμνη», υπό την αιγίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων. Ένα πρωτοπόρο θέμα το οποίο προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και επισκέπτες από άλλες χώρες. Μία εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη!

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακής ειδικότητας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με πρακτική άσκηση στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας ενώ κατέχει πιστοποιήσεις για την εκπαίδευση δίγλωσσων μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Πρόσφερε εθελοντική εργασία σε δημόσια σχολεία, όπως το Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας, και σε βιβλιοθήκες, όπως η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, αλλά και σε μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών.

Άσκησε παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Ιταλικά. Ταξιδεύει πολύ ανά τον κόσμο, για να γεμίζει όλο και περισσότερη γνώση και περιπέτεια τα βιβλία της.

Στο άμεσο μέλλον θέλει να εμπλουτίσει τις παιδικές βιβλιοθήκες με παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια, που θα συγγράψει η ίδια και που θα δώσουν ‘φως’ στη φαντασία των μικρών παιδιών.

Βιβλία της συγγραφέως

Επικοινωνία