Μαρία Λιβυκού

Η Μαρία Λιβυκού γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο, Ηρακλείου Κρήτης το 1963. Το 1981, έφυγε για σπουδές στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1983 πήρε τη μετεγγραφή στο δεύτερο έτος του τμήματος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1987. Από το 1993 εργάζεται ως καθηγήτρια σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, όπου και ζει μόνιμα.

Το Λιβυκό Πέλαγος είναι η θάλασσα κοντά στην οποία μεγάλωσε και όπου της αρέσει να περνάει τα καλοκαίρια της. Λατρεύει το απέραντο γαλάζιο της και είναι ένα από τα λίγα πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το σώμα της. Ως εκ τούτου, το “Λιβυκού” θέλησε να είναι το ψευδώνυμο που θα τη συνοδεύει στη συγγραφική της πορεία. Το πραγματικό της επίθετο είναι “Κοντονασάκη”.

Η συγγραφή ήταν μια επιθυμία ζωής κι ένας τρόπος για να εκφράσει συναισθήματα και απόψεις για πράγματα και καταστάσεις που πολλές φορές την έκαναν να χαίρεται, να λυπάται, να αγανακτεί ή να θυμώνει. Μέσα από τον κόσμο της μυθοπλασίας και μαζί με τους ήρωες των βιβλίων της φτιάχνει τον δικό της καλύτερο κόσμο, μέσα στον οποίο κυριαρχεί η ψυχική δύναμη, η ελπίδα και η αγάπη. Το γράψιμο τη γαληνεύει και ταυτόχρονα απελευθερώνει το μυαλό της από οτιδήποτε μπορεί να το κρατάει στάσιμο.

Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο: «ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» εμπνευσμένο από τη γυναίκα και τον αγώνα που δίνει καθημερινά για να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες που η ζωή φέρνει στον δρόμο της.

Το 2019 εκδόθηκε το δεύτερό της μυθιστόρημα με τίτλο: «ΙΣΜΗΝΗ», από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ.

Το «ΑΙΜΑ ΑΔΕΡΦΙΚΟ» είναι το τρίτο της μυθιστόρημα που βασίζεται στην πολύπλοκη αδερφική σχέση και στην αμφιθυμία που υπάρχει ανάμεσα στ’ αδέρφια.

 

Βιβλία της συγγραφέως

Επικοινωνία