Γεώργιος Κουλαξίδης

Ο Γεώργιος Κουλαξίδης γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Ρωσία με έντονη παρουσία του ελληνικού πληθυσμού, την πρώτη του Απρίλη το 1991. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς στην Ελλάδα το 1995, στο χωριό Χέρσο του Κιλκίς έως το 2001, ώσπου μετακόμισαν στην Κύπρο, όπου διαμένει μέχρι σήμερα στην πόλη της Πάφου.

Μαγεύτηκε από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων από μικρή ηλικία. Αγαπημένα του βιβλία ήταν “Οι Άθλιοι” του Βίκτωρ Ουγκώ και “Ο Κόμης Μοντεχρίστο” του Αλέξανδρου Δουμά. Στην ηλικία των δεκαπέντε ετών, ένιωσε την επιθυμία να συγγράφει ποιήματα και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σε διαγωνισμό ποίησης, με το ποίημα “Θέλω”. Σπούδασε αργυροχρυσοχοΐα, χωρίς όμως να ασχοληθεί μετέπειτα επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα.

Το 2020, την περίοδο της πρωτόγνωρης καραντίνας, αποφάσισε να αφυπνίσει τη χαμένη του επιθυμία και να γράψει το πρώτο του βιβλίο. Είχε πολύ μεγάλη ανάγκη να το κάνει και έτσι αποτυπώθηκε η φαντασία του στη νουβέλα “Ένας μικρός πλανήτης”. Παράλληλα έγραψε και άλλες μικρές ιστορίες όπως “Το μικρό συννεφάκι”, “Ο άκαρδος βασιλιάς”, “Λαβύρινθος”, “Η ομορφιά της πεταλούδας” και “Η πικραλίδα και ο μικρός ιππότης”.

Όνειρό του είναι να εκφράζεται μέσα από τα έργα του και να μεταδώσει τις ανησυχίες του για τα κοινωνικά ζητήματα σε όλους τους αναγνώστες του Μικρού μας Πλανήτη!

Βιβλία του συγγραφέα

Επικοινωνία