Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου

Γεννήθηκε στη Δράμα.
Σπούδασε στην Αθήνα στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία, στο Βέλγιο Διερμηνεία Κωφών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μονς και Γαλλική Γλώσσα και Κουλτούρα στην ALLIANCE FRANCAISE.
Έχει μετεκπαιδευτεί στο Ν.Τ.Ι.D. (National Technical Institute for the Deaf) στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έχει επιμορφωθεί στο Gallaudet College της Ουάσιγκτον και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσίας στην Κύπρο.
Εργάστηκε ως δασκάλα γενικής και ειδικής αγωγής στην Αθήνα, στη Μονς, στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Ως καθηγήτρια Γαλλικής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Αττική και τον Πειραιά.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων.
Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά.

Συμμετέχει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διδάσκει για τη μέθοδο της Χαρούμενης Μάθησης σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Στόχος των βιβλίων της είναι η μάθηση μέσα από πρακτικές, πρωτότυπες και ευχάριστες μεθόδους, γιατί μόνο έτσι το παιδί θα οδηγηθεί στη φιλαναγνωσία, άρα και στη διαβίου παιδεία!
Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βεργί-να, Γρηγόρη και Ελκυστής.
Η σελίδα της στο facebook είναι Νέα Χαρούμενη Μάθηση – Smart and Fun Learning και το e-mail: kmargita100@yahoo.gr

 

Βιβλία της συγγραφέως

Επικοινωνία