Λίτσα Καποπούλου

Η Λίτσα Καποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Δημοσιογραφίας.

Εργάστηκε ως Δικηγόρος και Δικαστική Λειτουργός.

Παρακολουθεί Συναισθηματική Διαλεκτική με τον Στέλιο Καλαθά και Φωνητική με τον Άρη Γραικούση.

Έργα της:

2013: «Πνοή»- “Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…”, Μυθιστόρημα – εκδόσεις ‘Δίαυλος’.

2015: «Στο Βασίλειο της Μοίρας», Μυθιστόρημα – εκδόσεις ‘Ανάτυπο’ με μουσικό cd ‘Λουλούδι της Ανατολής’ των Νικόλα Αδέσποτου και Δημήτρη Μήλα.

2018: «Σενάρια στο Θέατρο της ζωής», Διηγήματα και θεατρικά – εκδόσεις ‘Ανάτυπο’ με qr code τραγούδια σε σύνθεση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2019: «Κοντά στον Ήλιο», Παραμύθι-εκδόσεις ‘Πνοή’ με εικονογράφηση Άννας Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου, qr code τραγούδι «Φεγγαροαστρούλης σε μουσική, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2020: «ΟνειΡεύματα», Σπονδυλωτό ΟνειροΜυθιστόρημα, που έγραψε με τον Βασίλη Παπακώστα-εκδόσεις ‘Ελκυστής’, με qr code τραγουδιών σε σύνθεση και ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα, Αλέξανδρου Παπακώστα και Ηλία Παπακώστα και στίχους δικούς της και του Δημήτρη Καπόπουλου.

2020: «Το Μαντήλι της Θέμιδος», Μυθιστόρημα – εκδόσεις ‘Ελκυστής’ με qr code τραγουδιών σε σύνθεση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2021: «Αντίο Κύριε Εισαγγελέα…», Μυθιστόρημα – εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

2021: «Η καλή νεράιδα της Σωτηρίας…», Παραμύθι – εκδόσεις ‘Ελκυστής’, με ενσωματωμένο το τραγούδι ‘Σωτηρία’ σε μουσική και ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2022: «Ποίησης Εραστές», ποιητικά εγχειρήματα, εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

Έργα της έχουν βραβευθεί και διακριθεί, ενώ αποσπάσματα έργων της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικούς τόμους.