Νίκος-Τρυπιάς Αλεξάνδρου

Ο Νίκος – Τρυπιάς Αλεξάνδρου είναι μάχιμος δικηγόρος Αθήνας και κατάγεται από την Ικαρία, την Αθήνα αλλά και από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Εκτός από το Νομικό Αθήνας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες (Αθήνα) και Συνταγματικό Δίκαιο, καθώς και Τεχνικές του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης (Παρίσι). Η σύζυγός του Γιώτα Γιαννοπούλου είναι ιατρός του ΕΣΥ και έχουν δύο ενήλικες κόρες. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται, κατά σειρά προτεραιότητας, με τη συγγραφή (μυθιστόρημα, ποίηση, στίχοι), με την ανάγνωση κυρίως μυθιστορημάτων και ποίησης, με τον κινηματογράφο (φανατικός σινεφίλ παιδιόθεν, εξ ου και στο μυθιστόρημά του “Gloria” υπάρχουν ευάριθμες κινηματογραφικές αναφορές, ως επί το πλείστον δυσχερώς αναγνωρίσιμες από όποιον δεν είναι επίσης φανατικός σινεφίλ, γεγονός που ουδόλως δυσχεραίνει πάντως την ανάγνωσή του), με το ποιοτικό θέατρο και με τις αξιόλογες συναυλίες. Λατρεύει τη θάλασσα, τα ταξίδια και το αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente). Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας και Δημοτικός Σύμβουλος.

Έχει συγγράψει παλιότερα ένα ιστορικό λεύκωμα με τον τίτλο “ΝΙΚΟΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1951 – 1965 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (1965)”
που δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στην τοπική εφημερίδα “Αναγέννηση”, μετά από την εξάντληση των 2.500 αντιτύπων του.

Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά το μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Μόρις “Νέα από πουθενά”, εκδόσεις “Ελεύθερος Τύπος”, Αθήνα 1989, και από τα αρχαία στα νέα ελληνικά το βιβλίο του Χαράλαμπου Μπάρακλη “Γνωμικά των αρχαίων Ελλήνων”.

Βιβλία του συγγραφέα

Επικοινωνία